Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як зареєструвати дитину в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків через Електронний кабінет?

, опубліковано 07 липня 2023 о 10:28

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє.

Одним з пріоритетних напрямків роботи ДПС України в умовах воєнного стану є надання максимальної кількості послуг у різних форматах, зручних для платників.

Сучасний сервіс Електронний кабінет дозволяє взаємодіяти з податковою службою дистанційно, без особистих візитів до служби, що під час щоденних повітряних тривог є дуже важливим. Електронний кабінет є безкоштовним сервісом, який працює цілодобово в режимі онлайн без встановлення додаткового програмного забезпечення на персональному комп’ютері або смарт-пристрої.

За допомогою Електронного кабінету громадяни можуть отримати низку послуг, зокрема замовити податковий номер на дитину.

Зробити це дуже просто:

  1. Увійдіть до приватної частини Електронного кабінету (за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua або через вебпортал ДПС). Доступ до приватної частини Електронного кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного  підпису будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID), за допомогою Дія Підпис або «хмарного» кваліфікованого електронного підпису.
  2. Зайдіть до меню «ЕК для громадян».
  3. Оберіть розділ «Облікова картка фізичної особи – платника податків (1 ДР)» та натисніть «Створити».
  4. Внесіть необхідні дані.
  5. У «Додатки» прикріпіть скановані копії документів.
  6. Перевірте наявність та правильність заповнення реквізитів, натиснувши «Перевірити».
  7. Якщо все вірно, збережіть документ.
  8. Підпишіть за допомогою КЕП.
  9. Натисніть «Відправити».
  10. Перевірте отримані повідомлення: Відповідь № 1 (Повідомлення про отримання документу) та Відповідь № 2 Фінальна (Повідомлення про результати обробки Облікової картки фізичної особи-платника податків – форма № 1 ДР). У разі необхідності повідомлення можна завантажити у форматі pdf.
  11. Після підтвердження зверніться до ДПІ за отриманням картки платника податків.

Звертаємо увагу, що для зручності платників на офіційній сторінці вебпорталу ДПС України у розділі «Онлайн-навчання» (за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya) розміщені роз’яснювальні текстові, презентаційні та відео матеріали з питань роботи в Електронному кабінеті.