Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Припинення на території Дніпропетровської області незаконного обігу фальсифікованої тютюнової продукції

, опубліковано 06 липня 2023 о 13:46

Результатом спільних дій, організованих та проведених фахівцями відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) та працівниками ГУ Національної поліції в Дніпропетровської області, є проведення заходів, спрямованих на протидію незаконному обігу підакцизних товарів, якими встановлено продаж тютюнових виробів без марок акцизного податку, а саме: електронних сигарет та рідин, що використовуються для електронних сигарет.

У м. Дніпро встановлено ведення незаконної підприємницької діяльності без відповідних дозвільних документів та без наявності на господарській одиниці відповідних ліцензій. За результатами вжитих заходів здійснено вилучення контрафактних виробів на загальну суму 45,8 тис. гривень. 

На винних осіб, які вчинили вищезазначені порушення, складено протокол за статтею 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Подальшу долю правопорушників та вилученого товару вирішить суд.

ГУ ДПС на постійній основі здійснює податковий контроль за обігом підакцизної групи товарів та вживає заходів щодо виведення суб’єктів господарювання з тіньового сектору, що забезпечує підвищення надходжень в бюджет та захист споживачів від товарів і послуг сумнівної якості.