Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декретна відпустка ФОП – платника єдиного податку: відповідають податківці

, опубліковано 29 червня 2023 о 15:40

Сьогодні, 29.06.2023 року, за зверненням фізичної особи – підприємця на Комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) у форматі онлайн проведено зустріч з питань особливостей оподаткування фізичних осіб підприємців – платників єдиного податку.

У заході прийняли участь заступник начальника ГУ ДПС Валерій Леонов, начальник управління інформаційної взаємодії Осипова Манушак та начальник Новомосковської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Червоняща Олена, завідувач сектору з надання адміністравних та інших послуг Новомосковської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області  Оксана Сидоренко.

Під час онлайн зустрічі фізичній особі – підприємцю (ФОП) надані роз’яснення, що ФОП - платник єдиного податку першої і другої  груп, яка не використовує працю найманих осіб, звільняється від сплати єдиного податку на період її тимчасової втрати працездатності у зв’язку з вагітністю та пологами лише за подання заяви та листка непрацездатності до контролюючого органу.

Також розповіли про онлайн – сервіси ДПС та роботу «Електронного кабінету» за допомогою якого можна отримати всі послуги в режимі онлайн. Цей сервіс є зручним, безкоштовним та доступним для користувачів цілодобово.

Платнику надали вичерпні відповіді на поставлені питання.