Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За земельні ділянки, які не використовуються у господарської діяльності ФОПа – «єдинника» 2 групи, МПЗ нараховує контролюючий орган

, опубліковано 13 квітня 2023 о 09:50

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що для фізичної особи – підприємця (ФОП) – платника єдиного податку другої групи різниця між сумою загального мінімального податкового зобов'язання (МПЗ) та загальною сумою сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок обчислюється шляхом віднімання від загального МПЗ загальної суми сплачених протягом податкового (звітного) року податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок.

У разі, якщо ФОП – платник єдиного податку другої групи орендує дві земельні ділянки і використовує їх у своїй діяльності, про що подане Повідомлення за ф. № 20-ОПП, але у власності як фізична особа має ще інші землі с/г призначення, які не використовує у своїй діяльності, то такий ФОП – платник єдиного податку другої групи нараховує МПЗ за земельні ділянки, які використовує у своїй господарській діяльності.

При цьому за земельні ділянки, які не використовуються у господарської діяльності МПЗ нараховує контролюючий орган (п. 297 прим.1 .2 ст. 297 прим.1 Податкового кодексу України).