Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги мобільного ЦОПу для мешканців Добровільського старостинського округу

, опубліковано 23 березня 2023 о 15:01

Працівниками Центру обслуговування платників (ЦОП) Васильківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС), фахівцем Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС 22.03.2023 здійснено виїзд до с. Добровілля Добровільського старостинського округу Дубовиківської сільської ради з метою реалізації податкового сервісу щодо якісного надання адміністративних та інших послуг від ДПС, які вкрай важливі для реалізації прав та обов’язків платників податків.

Виїзд мобільного ЦОПу здійснено під керівництвом заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонова Валерія.

Під час зустрічі у режимі відеозв’язку Леонов Валерій акцентував увагу присутніх, що мобільний ЦОП створено з метою забезпечення зручних та доступних умов для отримання платниками податків послуг та сервісів від ДПС.

У ході зустрічі заступник начальника ГУ ДПС наголосив, що податкова служба постійно вдосконалює свої сервіси з метою забезпечення доступності та зручності для суб’єктів звернень. Леонов Валерій відмітив, що розвиток електронних сервісів ДПС, надання електронних довірчих послуг – це, перш за все, можливість для платників реалізувати свої права та обов’язки у сфері оподаткування у режимі on-line.

Акцентовано увагу присутніх на роз’ясненні питань податкового законодавства у частині особливостей визначення мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ) та необхідності проведення звірки даних з податку на майно з фізичних осіб (плата за землю) для коректного нарахування МПЗ для фізичних осіб.

Під час виїзду податківцями також проведено інформаційно-роз’яснювальну та консультаційну роботу з питань деклараційної кампанії 2023, переваг користування електронними сервісами ДПС, безкоштовного отримання кваліфікованих електронних послуг, актуальних питань та змін у податковому законодавстві щодо земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; застосування РРО/ПРРО.

У ході зустрічі проведено роз’яснювальну роботу з боржниками з податку на майно з фізичних осіб (з плати за землю), податку з доходів фізичних осіб, військового збору щодо погашення податкового боргу.

Під час виїзду фахівцями податкової служби прийнято:

- 73 заяви на проведення звірки даних з податку на майно з фізичних осіб (з плати за землю) та з податку на майно з фізичних осіб (податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки);

- 61 заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою № 5ДР.

Присутніх також ознайомлено зі сторінками ДПС України на Facebook та YouTube, Telegram-каналом, сторінкою «ДПС у Дніпропетровській області» на Facebook.

Під час роботи мобільного ЦОПу мешканці Добровільського старостинського округу отримали примірники друкованої продукції ГУ ДПС інформаційно-роз’яснювального характеру.