Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями Дніпропетровщини проведено онлайн-семінар з аграрним бізнесом регіону

, опубліковано 16 березня 2023 о 16:26

Сьогодні, 16.03.2023 року, за зверненням представників аграрного сектору на Комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) в онлайн-форматі проведено зустріч з питань оподаткування підприємств в умовах воєнного часу.

Під час семінару обговорювали актуальну тему щодо зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН).

У заході від ГУ ДПС прийняли участь заступник начальника Валерій Леонов, начальник управління інформаційної взаємодії Осипова Манушак та члени комісії з питань зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Податківці поінформували про зміни до Порядку зупинення податкових накладних/розрахунків коригування (далі – ПН/РК), які набрали чинності з 01.01.2023, надали роз’яснення щодо відновлення термінів розгляду скарги, передбачених Податковим кодексом України.

Особливу увагу приділено питанням віднесення платника податків до «ризикового», зупинення реєстрації ПН/РК платників податків в ЄРПН, виходячи з показників по області; а також прийняття Таблиці даних платника ПДВ.

Фахівцями ГУ ДПС надано платникам змістовні відповіді на актуальні питання. Також наголошено на ефективності роботи Комунікаційної податкової платформи, яка діє для оперативної комунікації податкової служби області з регіональним бізнесом.

По завершенню заходу представники агробізнесу подякували за змістовну інформацію і висловили сподівання на співпрацю і у подальшому.