Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Плата за землю: платниками Дніпропетровщини до місцевих бюджетів спрямовано понад 5,2 млрд гривень

, опубліковано 23 січня 2023 о 11:15

Протягом 2022 року платниками плати за землю поповнено місцеві бюджети Дніпропетровщини на суму понад 5,2 млрд грн, що на понад 568,7 млн грн, або на 12 відсотків, більше ніж у 2021 році. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Марина Твердохлєб.

Очільниця податкової служби області нагадала, що з 2023 року подається оновлена податкова декларація з плати за землю (далі – Декларація), затверджена наказом Міністерства фінансів України від 18.02.2022 № 83 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності» (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 07.03.2022 за № 303/37639)) (далі – Наказ № 83).

Одною із основних змін є те, що за наявності у платника земельного податку кількох об'єктів оподаткування, що знаходяться на території адміністративно-територіальних одиниць, які входять до складу різних територіальних громад, а отже, відповідають різним кодам за Кодифікатором адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ), якщо такі адміністративно-територіальні одиниці обслуговуються одним податковим органом, то кількість податкових Декларацій має відповідати кількості адміністративно-територіальних одиниць.