Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юридичні особи – «спрощенці» поповнили місцеві бюджети Дніпропетровщини майже на 733 млн гривень

, опубліковано 14 грудня 2022 о 10:20

З початку 2022 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області від юридичних осіб надійшло майже 733 млн грн єдиного податку. Порівняно з 2021 роком надходження збільшились на понад 271,6 млн грн, або майже на 59 відсотків. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Марина Твердохлєб, яка подякувала платникам за своєчасну сплату податків і зборів.

Керівник податкової служби Дніпропетровщини нагадала, що для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування за ставкою 2 відсотки доходу суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву про застосування спрощеної системи оподаткування за вибором у паперовій формі або засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Суб’єкт господарювання, у разі не можливості подання заяви до контролюючого органу за місцем податкового обліку, може подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування у паперовій формі до будь-якої найближчої державної податкової інспекції.

Також суб’єкт господарювання має можливість подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування за ставкою 2 відсотки через Електронний кабінет.