Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 1,8 млрд грн військового збору платники Дніпропетровщини спрямували на підтримку обороноздатності України

, опубліковано 09 грудня 2022 о 09:22

Протягом одинадцяти місяців 2022 року платниками Дніпропетровської області до державного бюджету направлено майже 1,8 млрд грн військового збору. Надходження збільшились у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року на понад 424,5 млн грн, або майже на 31 відсоток. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Марина Твердохлєб.

Керівник податкової служби Дніпропетровщини нагадала, що дохід платника податку на доходи фізичних осіб – фізичної особи – резидента, отриманий від фізичної особи – резидента, яка не відноситься до членів її сім’ї першого та другого ступенів споріднення, у вигляді спадщини (дарунку) включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого платника та підлягає оподаткуванню військовим збором за ставкою 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.

Не підлягає оподаткуванню військовим збором дохід у вигляді вартості майна, успадкованого членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення, який оподатковується за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб.

Марина Твердохлєб зазначила, що позитивна динаміка надходжень забезпечується сумлінними платниками податків, які незважаючи на сучасні реалії, добросовісно виконують свої податкові обов’язки.