Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Організація роботи щодо надання послуг платникам податків

, опубліковано 08 грудня 2022 о 09:49

В Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області, станом на 01.12.2022 адміністративні послуги надаються у 34 Центрах обслуговування платників при ДПІ, Синельниківській ДПІ, де ЦОП не створено, мобільному ЦОП та Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС).

В умовах введення в Україні воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами) та наказу ДПС України №173 «Про забезпечення безперебійної роботи територіальних органів ДПС», центри обслуговування платників державних податкових інспекцій Головного управління ДПС у Дніпропетровській області здійснюють сервісне обслуговування платників податків (платників єдиного внеску), зокрема надають адміністративні послуги, інші функції сервісного обслуговування платників податків незалежно від місця обліку платника податків.

Платники податків можуть отримати широкий спектр послуг: інформаційних, консультативних та адміністративних. ЦОП забезпечується надання 79 адміністративних послуг, 53 з яких надається безкоштовно.

Так, протягом січня – листопада 2022 року до ЦОП Дніпропетровської області надійшло 243 598 звернень у сфері надання адміністративних та інших послуг, що на 53 926 звернень менше у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року. В т.ч. в електронному вигляді надійшло 97 122 звернення, або 39,9 відс. від загальної кількості, та на 5 641 звернення більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Платниками податків отримано 235 774 адміністративних послуг, що на 49 561 послугу менше ніж у відповідний період минулого року. В т.ч. в електронному вигляді суб’єктами звернень отримано 90 283 адміністративних послуг, або 38,3 відс. від загальної кількості отриманих адміністративних послуг, та на 6 455 послуг більше у порівнянні з січнем – листопадом минулого року.

Управління податкових сервісів ГУ ДПС у Дніпропетровській області забезпечує належну організацію роботи ЦОП та відповідну координацію роботи структурних підрозділів ГУ ДПС, задіяних у наданні адміністративних та інших послуг.