Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги мобільного ЦОПу для мешканців Криворізького регіону та внутрішньо переміщених осіб

, опубліковано 08 листопада 2022 о 09:22

Криворізькою північною ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ДПІ) 02 листопада 2022 року з метою забезпечення зручних та доступних умов для отримання послуг і сервісів фізичними та юридичними особами, розширення кола суб'єктів звернень, які мають можливість звернутись до мобільного Центру обслуговування платників (ЦОП), проведено виїзд до Прозорого офісу соціальних послуг Тернівської районної у місті ради (далі – Прозорий офіс) за адресою: Дніпропетровська область, Тернівський район, вул. Ухтомського, 23.

У роботі мобільного ЦОПу у режимі онлайн прийняв участь заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валерій Леонов, який, звертаючись до відвідувачів Прозорого офісу, зауважив, що на період воєнного стану в Україні сервісне обслуговування платників податків/платників єдиного внеску, зокрема, надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування здійснюється органами ДПС незалежно від місця обліку платника податків.

У ході спілкування з відвідувачами мобільного ЦОПу Валерій Леонов звернув увагу платників, що з питань зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних можна звернутись як на комунікаційні податкові платформи, які є майданчиком для діалогу податківців та платників, так і на телефонні «гарячі лінії», що функціонують у всіх територіальних органах ДПС, у тому числі і у Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС). 

Крім того, Валерій Леонов зауважив, що для отримання інформаційно-довідкових послуг із зазначених питань кожен платник може звернутись до Контакт-центру ДПС за телефоном: 0-800-501-007 (обрати напрямок «9»).

У ході роботи мобільного ЦОПу Валерій Леонов надав вичерпні відповіді на запитання платників щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків і єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану.

Крім того, роботу мобільного ЦОПу забезпечили начальник ДПІ Ганна Познякова та заступник начальника ДПІ Ігор Тимченко, а також, модератор мобільного ЦОПу – головний державний інспектор ДПІ Юлія Полякова.

Представники податкової інспекції надали консультації з питань сфери оподаткування з урахуванням особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану тощо. 

Відвідувачі мобільного ЦОПу були проінформовані про те, що 09.112022 закінчується термін подання звітності за ІІІ квартал поточного року, а також, граничний термін подання звітності щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Співробітники ДПІ звернули увагу платників податків, на яких поширюються норми Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами, що ДПС України розробила нові версії програмного забезпечення ПРРО. Всі охочі можуть безкоштовно завантажити відповідне програмне забезпечення на вебпорталі ДПС. Зручні сервіси у мобільному – це нагальна потреба під час дії правового режиму воєнного стану в країні. Сучасні та зручні застосунки від ДПС допоможуть дотримуватися вимог податкового законодавства, не обтяжуючи бізнес додатковими витратами.

Модератор координувала роботу мобільного ЦОПу, а також, з метою забезпечення взаємодії платників податків та ДПС з використанням сучасних інформаційних технологій, навіть у період воєнного стану, акцентувала увагу відвідувачів на перевагах дистанційного спілкування з податковими органами із широким застосуванням можливостей Електронного кабінету та інших електронних сервісів, розміщених на вебсайтах ДПС України та Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

До уваги учасників роботи мобільного ЦОПу доведена інформація, що під час воєнного стану в Україні платники податків, зборів та обов’язкових платежів, у тому числі місцем реєстрації яких є окуповані території, мають можливість у режимі онлайн переглянути інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом та цільовими фондами за допомогою меню «стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету.

За результатами роботи мобільного ЦОПу співробітниками ДПІ здійснено обслуговування 58 фізичних осіб, з яких 28 відвідувачам надано адміністративні послуги (прийнято від фізичних осіб 16 заяв за формою № 5ДР та 12 заяв за формою № 1ДР), прийнято 4 податкові декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація), з яких 2 Декларації подані з метою реалізації права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року (здобуття освіти у вітчизняних закладах навчання) та 2 Декларації – декларування доходу, отриманого платником податку в результаті прийняття ним у спадщину майна.

Більша кількість відвідувачів мобільного ЦОПу – внутрішньо переміщені особи, переважно з Дніпропетровської, Херсонської, Запорізької, Донецької та Миколаївської областей. Слід зазначити, що у Тернівському районі міста Кривого Рогу обліковується понад 6 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Робота мобільного ЦОПу пройшла конструктивно та в атмосфері доброзичливості.