Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікації з бізнесом: податківці Дніпропетровщини на онлайн зустрічі відповідали на актуальні питання

, опубліковано 29 вересня 2022 о 14:28

За організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) 29 вересня 2022 року проведено онлайн зустріч з представниками бізнесу – членами Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Дніпропетровській області (АППУ). Тема онлайн зустрічі «Воєнний стан: актуальні питання законодавства. Деякі особливості оподаткування КІК».

У заході прийняли участь в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Твердохлєб Марина, заступник Голови Ради Територіального відділення Асоціації платників податків України в Дніпропетровській області Іванов Дмитро, голова Ревізійної комісії Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Дніпропетровській області Тополь Наталія, а також  провідні спеціалісти ГУ ДПС – начальники управлінь: оподаткування фізичних осіб Кібкало Тетяна, трансфертного ціноутворення Костоглодов Сергій, інформаційної взаємодії Осипова Манушак; начальник відділу перевірок платників основних галузей економіки управління податкового аудиту Лебідь Ганна; від управління оподаткування юридичних осіб – заступник начальника відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування Жуковіна Ірина, головний державний інспектор відділу адміністрування ПДВ Плоха Світлана.

За словами очільниці ГУ ДПС співпраця податкової служби Дніпропетровщини з АППУ постійно розвивається і ми цінуємо бажання бізнесу продовжувати комунікації, незважаючи на воєнний стан у нашій державі. Зустрічі – це діалог про актуальне, визначення шляхів вирішення нагальних питань, робота бізнесу у правовому полі.

Звертаючись до учасників зустрічі, Іванов Дмитро подякував платникам за їх активну громадянську позицію у цей нелегкий для України час та зазначив, що бізнес продовжує працювати і виконувати свої податкові обов’язки – сумлінно сплачувати податки і тим самим наближати нашу перемогу. Він висловив подяку керівництву та представникам податкової служби Дніпропетровщини за інформаційну допомогу бізнесу та побажав плідної роботи.

Зустріч пройшла у форматі «запитання – відповідь», на якій фахівці ГУ ДПС відповіли на актуальні питання платників стосовно оподаткування благодійної допомоги та доходів мобілізованих співробітників, порядку підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків щодо дотримання термінів сплати податків і зборів, подання звітності, реєстрації у відповідних реєстрах податкових або акцизних накладних, розрахунків коригування та документів, що підтверджують неможливість платників податків своєчасно виконати свій податковий обов’язок, у тому числі обов’язок податкового агента, у період дії воєнного стану. Окремим блоком розглянуті запитання щодо діяльності контрольованих іноземних компаній (КІК).

Наприкінці заходу Тополь Наталія від імені АППУ подякувала фахівцям податкової служби області за організацію зустрічі, на якій платники отримали фахові відповіді на запитання та акцентувала, що отримана інформація є корисною та допоможе платникам у їх діяльності.

Зустріч пройшла конструктивно, учасники заходу висловили сподівання на подальшу співпрацю з податківцями.

Проведена зустріч – підтвердження того, що податкова служба Дніпропетровщини продовжує обговорення з бізнес-спільнотою актуальних аспектів у роботі. Це допомагає платникам оперативно вирішувати важливі питання, сприяє сумлінній сплаті податків – надважливого джерела наповнення бюджетів усіх рівнів, а отже – фінансовому захисту нашої держави.