Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримано послуги від нерезидента: особливості формування податкового кредиту за періоди лютий – травень 2022 року

, опубліковано 23 вересня 2022 о 09:42

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» встановлені окремі особливості подання податкової звітності, сплати податкових зобов’язань з ПДВ, формуванню податкового кредиту тощо.

Так, тимчасово, за податкові періоди лютий, березень, квітень, травень 2022 року за операціями з придбання послуг, що постачаються нерезидентами, місце постачання яких митна територія України, та за якими в ЄРПН не зареєстровано ПН, платники податку – отримувачі таких послуг мають право на віднесення сум ПДВ за даними операціями до податкового кредиту відповідного звітного (податкового) періоду, на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, складених платником податку за операціями з придбання таких послуг (B).

Норми передбачені абзацом третім пункту 32 прим. 2 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.