Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дніпропетровщина підтримує захисників: понад 1,2 млрд грн військового збору спрямовано до держбюджету

, опубліковано 07 вересня 2022 о 09:20

З початку 2022 року платниками Дніпропетровської області направлено до держбюджету понад 1,2 млрд грн військового збору. Надходження збільшились у порівнянні з 2021 роком на понад 280 млн грн або на 29 відсотків. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Твердохлєб Марина.

Очільниця Головного управління ДПС у Дніпропетровській області нагадала, що об’єктом оподаткування військовим збором є:

► загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід;

► доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання);

► іноземні доходи – доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України.

Об’єктом оподаткування військовим збором у нерезидента є:

► загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід з джерела його походження в Україні;

► доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання).

Твердохлєб Марина звернула увагу, що у період дії правового режиму воєнного стану не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб на період їх безпосередньої участі в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

В. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області подякувала усім платникам, які сьогодні гідно виконують свої зобов’язання.

«У нинішніх умовах кожна гривня, сплачена до бюджетів вчасно, – це підтримка економіки України та нашої відважної армії», – зазначила Твердохлєб Марина.