Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями у м. Дніпро зафіксовано незаконну діяльність небанківської фінансової установи та виявлено порушень у сумі понад 4 млн. гривень

, опубліковано 26 серпня 2022 о 13:41

Працівники управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі - ГУ ДПС у Дніпропетровській області) систематично проводять контрольно-перевірочні заходи щодо контролю за дотриманням суб’єктами господарювання норм законодавства з питань розрахункових операцій.

Так, у серпні 2022 року податківцями проведено фактичну перевірку ломбарду, в якому здійснювався обмін валют та продаж товарів. Встановлено, що установа діяла без дозвільних документів, співробітники працювали без належного оформлення, відсутній облік товарів, а розрахункові операції проводились без застосування касової техніки.

За результатами спільної перевірки з працівниками ГУНП в Дніпропетровській області до суб’єкта господарювання передбачено накладення штрафних санкцій у сумі 4,1 млн. грн, які будуть перераховані до держбюджету згідно вимог чинного законодавства.

З метою інформування про встановлення під час перевірки порушень та вжиття відповідних заходів, ГУ ДПС у Дніпропетровській області направлено листи до Національного банку України та ГУ Держпраці у Дніпропетровській області.