Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За сприяння ДПС правоохоронцями упереджено розкрадання майна на мільярди гривень

, опубліковано 23 серпня 2022 о 10:10

За сприяння департаментів з питань запобігання та виявлення корупції та податкових сервісів ДПС Головним слідчим управлінням Національної поліції України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора та оперативного супроводження Кібердепартаменту СБУ припинено функціонування злочинної схеми та упереджено розкрадання майна на мільярди гривень.

Як з’ясувалося, зловмисники, використовуючи інформацію з електронних систем ДПС, розробили механізм привласнення та розтрати реєстраційного ліміту ПДВ підприємств, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях України. Завдяки таким злочинним діям їм вдалося привласнити активів на понад 240 млн гривень.

Для викриття подібних злочинів, особливо у воєнний час, ДПС завжди надаватиме підтримку правоохоронним органам. Нульова толерантність до корупції – головний принцип функціонування служби. Тому випадки можливої причетності податківців до корупційних дій розглядаються завжди оперативно.

Нагадуємо, що платники податків мають змогу поінформувати про неправомірні дії чи бездіяльність посадових осіб органів Державної податкової служби України через вебпортал https://tax.gov.ua/others/puls-.