Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Єдинники» Дніпропетровщини з початку року поповнили місцеві скарбниці майже на 2,2 млрд гривень

, опубліковано 15 серпня 2022 о 09:48

З початку 2022 року місцеві бюджети Дніпропетровської області отримали від платників єдиного податку майже 2,2 млрд гривень. Порівняно з 2021 роком ця сума збільшилась майже на 225 млн грн, або на 11,4 відсотки. Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонов Валерій.

Заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області нагадав, що у разі відсутності визначених Податковим кодексом України підстав для відмови у реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку контролюючий орган зобов’язаний протягом двох робочих днів від дати надходження заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування зареєструвати таку особу платником єдиного податку.

У разі відмови у реєстрації платника єдиного податку контролюючий орган зобов’язаний надати протягом двох робочих днів з дня подання суб’єктом господарювання відповідної заяви письмову вмотивовану відмову, яка може бути оскаржена суб’єктом господарювання у встановленому порядку.

Валерій Леонов висловив вдячність всім, хто сплачує податки, збори та платежі і своєчасно виконує свої податкові зобов’язання. Сьогодні за рахунок сумлінної сплати податків і зборів економіка нашої країни отримує значну підтримку, якою забезпечується її фінансова стабільність.