Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тримаємо економічний фронт кожен на своєму місці!

, опубліковано 04 липня 2022 о 14:42

За участі начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Чуб Ганни днями проведено засідання «круглого столу» в онлайн форматі для представників бізнесу, на якому обговорювались питання сплати податків, зборів та інших платежів у період дії воєнного стану.

У заході прийняли участь фахівці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області: управління економічного аналізу, управління оподаткування юридичних осіб та управління оподаткування фізичних осіб.

Очільниця ГУ ДПС привітала учасників заходу та акцентувала увагу, що саме зараз, під час дії воєнного стану, стабільне наповнення бюджетів має велике значення для оборони нашої держави.

Платники податків Дніпропетровщини, у своїй більшості, працюють та продовжують поповнювати, як державну, так і місцеві скарбниці. Платниками нашого регіону забезпечена не тільки стабільна сплата податків і зборів, а і зростання їх надходжень, у тому числі і за місяці війни.

Чуб Ганна повідомила учасників зустрічі, що за 6-ть місяців 2022 року до зведеного бюджету надійшло понад 33,1 мільярди гривень. Це майже на 5,5 мільярдів гривень, або на 19,8 %, більше відповідного періоду минулого року. Із загальної суми надходжень за місяці війни до зведеного бюджету мобілізовано понад 23,2 мільярди гривень, що порівняно з аналогічним періодом 2021 року майже на 3,2 мільярди гривень більше, темп росту склав 115,8 %.

Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) за 6-ть місяців надійшло понад 11,9 мільярдів гривень. Це на 2,3 мільярди гривень, або на 23,9 %, більше відповідного періоду минулого року. За місяці війни єдиного внеску надійшло майже 9,0 мільярдів гривень, що перевищило минулорічний показник майже на 1,9 мільярд гривень. Темп росту склав 126,6 %.

Начальник ГУ ДПС висловила вдячність усім, хто проявляє патріотизм і сумлінно виконує свої податкові обов’язки, підтримує економіку у надзвичайно складний для країни час, що має вирішальне значення для забезпечення життєздатності нашої держави та наближає перемогу!

Фахівці ГУ ДПС проінформували про позитивну динаміку наповнення бюджетів, зокрема податком на доходи фізичних осіб, єдиним податком, рентними та ресурсними платежами, платою за землю, а також звернули увагу на резерви сплати, зокрема, податку на прибуток підприємств та ПДВ.

Під час засідання «круглого столу» у форматі конструктивного діалогу обговорювались актуальні питання. Представники бізнес-спільноти отримали фахові відповіді на запитання.