Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги мобільного ЦОПу у Прозорому офісі соціальних послуг Тернівської районної у місті Кривому Розі ради

, опубліковано 03 серпня 2022 о 15:27

Криворізькою північною ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Криворізька ДПІ) з метою забезпечення зручних та доступних умов для отримання послуг і сервісів фізичним та юридичним особам, розширення кола суб’єктів звернень, які мають можливість звернутись до мобільного Центру обслуговування платників (далі – мобільний ЦОП), проведено виїзд до Прозорого офісу соціальних послуг Тернівської районної у місті Кривому Розі ради (далі – Прозорий офіс).

Роботу мобільного ЦОПу забезпечили фахівці Криворізької північної ДПІ, а саме: модератор Інна Оніщенко – старший державний інспектор та старший державний інспектор сектору з надання адміністративних та інших послуг Ірина Кулькова.

Під час надання податкових консультацій акцентовано увагу присутніх на змінах, внесених до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану, передбачених Законом України від 12 травня 2022 року № 2260-ІХ (далі – Закон України № 2260). Платники податків, які відповідно до норм розділу IV Податкового кодексу України зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та мають можливість виконувати свої податкові обов’язки щодо дотримання термінів подання звітності, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов'язків, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня набрання чинності Законом України № 2260 за умови подання податкової звітності до 20 липня 2022 року та сплати податків та зборів у строк не пізніше 31 липня 2022 року.

Модератор мобільного ЦОПe зауважила, що для зручності платників податків запроваджено електронний сервіс в Електронному кабінеті (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість громадянам подати декларацію в електронному вигляді. Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

Ірина Кулькова звернула увагу відвідувачів, що кожен має можливість отримати безкоштовні кваліфіковані електронні підписи у пункті кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС за адресою: м. Кривий Ріг, просп. Героїв – підпільників, буд 42 (Криворізька північна ДПІ).

За результатами роботи мобільного ЦОПу співробітниками податкової інспекції здійснено обслуговування 49 фізичних осіб, з яких, 31 – надано адміністративні послуги (прийнято від фізичних осіб 15 заяв за формою № 5ДР, 16 заяв за формою № 1ДР), прийнято 6 податкових декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація) з метою реалізації права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року (здобуття освіти у вітчизняних закладах освіти). Інші відвідувачі отримали усні консультації з питань сфери оподаткування. Всі користувачі послуг мобільного ЦОПу були забезпечені безкоштовними бланками заяв, деклараціями та актуальною друкованою продукцією.

Більшість відвідувачів мобільного ЦОПу, які звернулись до співробітників податкової служби, – внутрішньо переміщені особи, переважно з Херсонської та Миколаївської областей.

Робота мобільного ЦОПу пройшла конструктивно та в атмосфері доброзичливості.