Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування» начальника управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Євгенії САМСОНЕНКО

, опубліковано 22 червня 2022 о 15:45

У Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування».

На запитання платників податків відповіла начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Євгенія САМСОНЕНКО.

 

Питання:

Добрий день! Скажіть, будь ласка, чи можу я подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, якщо у мене є кошти, які розміщенні на депозитному (вкладному) банківському рахунку?

Відповідь:

Добрий день! Так, у разі якщо фізична особа володіє коштами, які розміщенні на депозитному (вкладному) банківському рахунку, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування, то така особа має можливість задекларувати такі кошти шляхом подання Декларації та сплатити збір з одноразового добровільного декларування за відповідною ставкою.

 

Питання:

Добрий день! В мене таке питання: Чи необхідно мені здійснювати переклад документів, у разі якщо об’єкти декларування знаходяться за межами України?

Відповідь:

Добрий день! Оскільки українська мова як державна мова обов’язково застосовується на всій території України при здійсненні повноважень органами виконавчої влади, то декларант у разі декларування об’єктів, які знаходяться за межами України, одночасно з поданням одноразової (спеціальної) добровільної декларації зобов’язаний надати документи, які супроводжуються нотаріально засвідченим перекладом українською мовою (ст. 10 Конституції України та ст. 11 Закону України від 03 липня 2012 року № 5029-VI «Про засади державної мовної політики»).

 

Питання:

Добрий день! Підкажіть, будь ласка: в який термін я маю сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

Відповідь:

Добрий день! Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання декларації або трьома рівними частинами: першого платежу - протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; другого платежу - до 1 листопада 2023 року; третього платежу - до 1 листопада 2024 року у разі вибору декларантом альтернативної ставки збору.

При цьому порядок вибору порядку сплати збору зазначається декларантом самостійно у декларації.