Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Затверджено порядок надання органами місцевого самоврядування контролюючим органам в електронному вигляді інформації про виділення земельних ділянок

, опубліковано 27 травня 2022 о 09:44

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що Кабінет Міністрів України постановою від 10 травня 2022 року № 567 (далі – Постанова № 567) затверджено Порядок надання органами місцевого самоврядування контролюючим органам в електронному вигляді інформації про виділення земельних ділянок у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) на підставі рішень органу місцевого самоврядування (далі – Порядок).

Порядок затверджено відповідно до п.п. 12.4.5 п. 12.4 ст. 12 і п. 284.5 ст. 284 Податкового кодексу України.

Так, згідно з Порядком:

1. Сільські, селищні, міські ради (далі – органи місцевого самоврядування) надають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельних ділянок інформацію в електронному вигляді про виділення земельних ділянок у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) на підставі рішень органу місцевого самоврядування, прийнятих у попередньому році, до 1 лютого поточного року за формою згідно з додатком до Порядку.

2. У 2022 році інформація про рішення органу місцевого самоврядування, які приймалися до 01 січня 2022 року, про виділення земельних ділянок у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) надається відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням таких земельних ділянок до 01 липня 2022 року.

3. Інформація про виділення земельних ділянок у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) на підставі рішень органу місцевого самоврядування надається з копіями таких документів:

► документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (паспорта громадянина);

► реєстраційного номера облікової картки платника податків;

► кадастрового плану земельної ділянки з проекту землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв);

► сертифіката на право на земельну частку (пай) (за наявності).

4. У разі прийняття рішення та/або внесення змін органами місцевого самоврядування до раніше прийнятих рішень органу місцевого самоврядування про виділення земельних ділянок у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) інформація про такі зміни надається відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельних ділянок протягом 30 календарних днів з дня їх внесення та/або прийняття.

У разі прийняття або внесення змін до таких рішень органи місцевого самоврядування надають такі рішення відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки до 1 січня 2025 року.

5. Інформація, зазначена в пунктах 1-4 Порядку, подається засобами електронного зв’язку через Електронний кабінет в електронному вигляді з урахуванням вимог, установлених розділом II Податкового кодексу України.

Постанову № 567 опубліковано в офіційному виданні Урядовий кур'єр від 17.05.2022 № 110.