Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги мобільного ЦОПу для мешканців територіальних громад Криворізького регіону

, опубліковано 02 травня 2022 о 15:11

З метою забезпечення здійснення сервісного обслуговування фізичних осіб – платників податків та згідно графіку чергувань на квітень 2022 року, співробітниками Криворізької південної державної податкової інспекції  Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Криворізька південна ДПІ ГУ ДПС) здійснено виїзди мобільного ЦОПу до територіальних громад, які розташовані на території обслуговування Криворізької південної ДПІ ГУ ДПС:

  • 18.04.2022 – до Управління соціального захисту населення Глеюватської сільської територіальної громади;

  • 20.04.2022 – до Управління соціального захисту населення Лозуватської сільської територіальної громади;

  • 26.04.2022 – до Управління соціального захисту населення Новопільської сільської територіальної громади.

Виїзди мобільного ЦОПу забезпечено за участі заступника начальника ГУ ДПС Валерія Леонова (у режимі відеозв’язку ZOOM) та фахівців Криворізької південної ДПІ ГУ ДПС, а саме: завідувача сектору з надання адміністративних послуг Володимира Мартинова та модератора – головного державного інспектора сектора з надання адміністративних та інших послуг Марини Алдошиної.

Заступник начальника ГУ ДПС Валерій Леонов проінформував присутніх, що відповідно до указів Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», від 14 березня 2022 року № 133/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» сервісне обслуговування платників податків (платників єдиного внеску), зокрема, надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування здійснюється органами ДПС незалежно від місця обліку платника податків, роз’яснив основні завдання виїзного мобільного ЦОПу та повідомив про порядок надання адміністративних послуг, а також, їх перелік.

Під час зустрічей Володимир Мартинов проінформував про електронні сервіси ДПС України та про переваги користування електронним сервісом «Електронний кабінет». У рамках цієї тематики представником податкової служби було проанонсовано інформацію про можливість отримання у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС електронних довірчих послуг у відокремленому пункті реєстрації, розташованому у приміщенні Центру обслуговування платників (ЦОП) Криворізької південної ДПІ ГУ ДПС. Також учасники зустрічей були ознайомлені з переліком адміністративних послуг, які надаються у ЦОПах, а також з можливістю отримання податкових послуг на порталі «ДІЯ».

Учасники зустрічей отримали відповіді на численні запитання сфери оподаткування, а також, були ознайомленні з режимом роботи ЦОПів, які функціонують на території міста.

Модератор мобільного ЦОПу Марина Алдошина здійснювала координацію роботи та забезпечувала всіх суб’єктів звернень безкоштовними бланками заяв для отримання адміністративних послуг. Надання адміністративних послуг супроводжувались відповідними податковими консультаціями.

За результатом роботи мобільного ЦОПу, співробітниками Криворізької південної ДПІ ГУ ДПС, задіяними в його роботі, від фізичних осіб прийняті:

- заяви за формою № 5-ДР – 14 од.;

- заяви за формою № 1-ДР – 9 од.;

- заяви за формою № 10-ДР – 1 од.;

- податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація) – 3 шт.

Загалом, під час роботи мобільного ЦОПу, представниками податкової інспекції було здійснено обслуговування 53 осіб: прийнято декларації, надані адміністративні послуги та податкові консультації в усній формі з питань практичного застосування окремих норм податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на податкові органи.

Робота мобільного ЦОПу пройшла в атмосфері ділового партнерства та взаємоповаги. Всі відвідувачі висловили подяку та сподівання на подальшу співпрацю.