Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги роботодавців!

, опубліковано 19 березня 2022 о 10:03

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що 21 березня 2022 року – термін сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) за лютий 2022 року роботодавцями за найманих працівників, крім гірничих підприємств.

Єдиний внесок – це обов’язковий платіж до системи загальнообов’язкового державного соціального страхування з метою забезпечення захисту у випадках, передбачених законодавством, прав застрахованих осіб на отримання страхових виплат (послуг) за діючими видами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Cплата єдиного внеску, як і сплата податків і зборів до державних бюджетів, зараз надзвичайно важлива.

Адже саме єдиний внесок є джерелом забезпечення соціальних гарантій на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійного забезпечення та інших страхових виплат.

Також повідомляємо, що Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» (далі – Закон № 2120), який набрав чинності 17.03.2022, встановлено, що під час періоду мобілізації, визначеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 69/2022 «Про загальну мобілізацію», роботодавці – платники єдиного податку, які обрали спрощену систему оподаткування – фізичні особи – підприємці, які належать до другої та третьої груп платників єдиного податку, а також юридичні особи, які належать до третьої групи платників єдиного податку, мають право за власним рішенням не сплачувати єдиний внесок за найманих працівників, призваних під час мобілізації на військову службу до Збройних Сил України (п. 920 до розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 2464), доданий Законом № 2120).

Крім того, Законом № 2120 визначено, що тимчасово, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану та протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану, штрафні санкції, визначені частиною 11 ст. 25 Закону № 2464, не застосовуються (додано Законом № 2120 п. 921 до розділу VIII Закону № 2464). Це, зокрема штраф за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску (п. 2 частини 11 ст. 25 Закону № 2464).

Також, відповідно до п. 922, яким згідно з Законом № 2120 доповнено розділ VIII Закону № 2464, тимчасово, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану та протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану, платникам єдиного внеску не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди підлягає списанню.

Шановні платники, підтримуємо стабільне функціонування держави, економіку, армію, громадян у воєнних умовах! Сплачуємо податки, збори та інші платежі, встановлені законодавством!

Разом ми – сила