Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підтримуй економіку держави – сплачуй податки і збори за вірними реквізитами!

, опубліковано 04 березня 2022 о 14:17

Підтримуй економіку держави – сплачуй податки і збори за вірними реквізитами!

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області висловлює подяку усім платникам за своєчасну сплату податкових зобов’язань і нагадує, що реквізити для сплати податків і зборів для платників Дніпропетровщини розміщені за посиланням https://dp.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv .

Крім того, звертаємо увагу, що, за бажанням, платник податків може використовувати єдиний рахунок для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (єдиний внесок) та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС, заборгованості з інших платежів.

Сплатити через єдиний рахунок платник має можливість всі поточні платежі, податковий борг за такими платежами та недоїмку з єдиного внеску, грошові зобов’язання, які визначено на підставі податкових повідомлень-рішень.

Водночас, єдиний рахунок не може бути використаний для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку до бюджету державними та комунальними підприємствами та їх об’єднаннями.

Важливо: з початком використання єдиного рахунку платник зобов’язаний здійснювати сплату вищезгаданих платежів через єдиний рахунок. В іншому випадку такі кошти, сплачені на інші рахунки, вважаються помилково сплаченими грошовими зобов’язаннями.