Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Дніпропетровщини за видобування газового конденсату у січні 2022 року до держбюджету спрямували на 26 відс. більше рентної плати ніж торік

, опубліковано 14 лютого 2022 о 08:45

Протягом січня 2022 року платниками Дніпропетровської області до державного бюджету за видобування газового конденсату спрямовано понад 1,8 млн грн рентної плати. Цей показник у порівнянні з січнем 2021 року збільшився майже на 383 тис. грн або на 26 відсотків.

Газовий конденсат активно використовується в нафтохімічній, паливній, промисловій, комунальній галузях. Він є сировиною для виробництва бензину, гасу, дизельного, ракетного та котельного палива.

Нагадуємо, що платниками рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин є суб’єкти господарювання, у тому числі громадяни України, іноземці та особи без громадянства, зареєстровані відповідно до закону як підприємці, які набули права користування об’єктом (ділянкою) надр на підставі отриманих спеціальних дозволів на користування надрами в межах конкретних ділянок надр з метою провадження господарської діяльності з видобування корисних копалин, у тому числі під час геологічного вивчення (або геологічного вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою) в межах зазначених у таких спеціальних дозволах об’єктах (ділянках) надр.

 

Ми в інтернет-просторі, приєднуйтесь!

https://dp.tax.gov.ua/;

https://www.facebook.com/tax.dnipropetrovsk/;

https://www.youtube.com/channel/UCIxijADr1NbFo5dhZ3mQwVA