Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для ФОПів Дніпропетровщини проведено онлайн семінар з питань застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 11 лютого 2022 о 16:03

На даний час у сфері бізнесу найактуальнішим питанням є обов’язкове застосування касової техніки при проведенні розрахунків фізичними особами – підприємцями (ФОП) у готівковій/безготівковій формі.

З метою дотримання платниками податків вимог законодавства у частині обов’язкового застосування з 01.01.2022 реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) з початку 2022 року активізувало роз’яснювальну роботу у даному напрямку.

 

З цього приводу, у лютому – березні 2022 року ГУ ДПС заплановано проведення семінарів з питань запровадження РРО/ПРРО у форматі ZOOM за участі ФОП відповідних територіальних громад та керівників структурних підрозділів ГУ ДПС

Сьогодні, 11.02.2022, провідні фахівці ГУ ДПС на чолі з в. о. начальника ГУ ДПС Леоновим Валерієм у форматі онлайн зустрічались з ФОПами Криворізького та Павлоградського регіонів Дніпропетровщини.

У заході також приймали участь начальник управління розвитку підприємництва Криворізької міської ради Ірина Рижкова, завідувачі відділів розвитку підприємництва Саксаганської, Покровської, Тернівської, Довгинцівської, Інгулецької, Центрально-міської, Металургійної районних у місті Кривий Ріг рад, представники Христофорівської сільської ради Лозуватської ОТГ, Радушанської сільської ради Новопільської ОТГ, Маломихайлівської ОТГ.

Під час спілкування з бізнесом Леонов Валерій ще раз акцентував увагу на тому, що відповідно до діючих норм законодавства України з 01 січня 2022 року всі ФОП – платники єдиного податку другої – четвертої груп зобов’язані у своїй діяльності у разі здійснення розрахункових операцій використовувати належним чином зареєстровані РРО/ПРРО.

«Детинізація економіки – це той шлях, яким йде наша країна і застосування РРО/ПРРО практично кожним суб’єктом господарювання дає можливість легалізувати доходи та працювати малому і середньому бізнесу у правовому полі», – зазначив в. о. начальника ГУ ДПС.

Крім того, на семінарі присутнім ФОПам нагадали, що вони можуть на свій власний вибір використовувати або класичний РРО, або ПРРО у залежності від своїх потреб.

При цьому, застосування ПРРО – це зручне рішення для бізнесу.

ПРРО має низку переваг перед класичними РРО.

Захід пройшов у конструктивній діловій атмосфері, підприємці отримали кваліфіковані відповіді на свої запитання.