Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування РРО/ПРРО: у м. Новомосковську та м. П’ятихатки податківці надавали практичну допомогу ФОПам

, опубліковано 12 січня 2022 о 11:28

Мобільний ЦОП Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) за участі фахівців ЦОП Новомосковської ДПІ ГУ ДПС і фахівців Дніпровсько – Новомосковського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення  камеральних перевірок управління  податкового адміністрування фізичних осіб здійснив ГУ ДПС 12.01.2022 здійснив виїзд до торгівельного центру «Пассаж» м. Новомосковська, на території якого здійснюється діяльність 20 ФОП.

В ході зустрічі з представниками малого бізнесу проведено роз’яснювальну роботу щодо змін у законодавстві, якими встановлюються вимоги до застосування РРО, та платників податків щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496, зазначивши про початок ведення такого обліку, для яких платників податків ведення такого обліку є обов’язковимю.

Всім суб’єктам господарювання  вручені пам’ятки «8 легких кроків роботи з ПРРО» у кількості 25 штук та надані телефони спеціалістів для консультацій та роз’яснень з зазначених питань.

Також, 12 та 13 січня 2022 року, мобільний ЦОП ГУ ДПС за участі фахівців ЦОП П’ятихатської ДПІ ГУ ДПС здійснив виїзд до торгівельної площі району центрального ринку та до торгівельного центру «Знахідка» у м. П’ятихатки. Олександр Дубінчук – начальник П’ятихатської ДПІ ГУ ДПС прийняв активну участь у роз’яснювальній кампанії щодо застосування РРО/ПРРО.

Олександр Дубінчукповідомив, що з 01 січня 2022 року значно розширено коло суб’єктів господарювання, які мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій/ або програмні реєстратори розрахункових операцій. Звернув увагу на санкції  за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95 ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами до суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги).

Під час виїзду мобільного ЦОПу проведена зустріч і відповідна роз’яснювальна робота з 29 ФОПами з вищезазначеного питання, крім цього ФОПам надана допомога у формуванні кваліфікованого електронного підпису.

Наприкінці зустрічі були надані вичерпні відповіді на запитання присутніх та вручені відповідні листівки та пам’ятки в кількості 66 штук.

Крім того, начальник П’ятихатської ДПІ ГУ ДПС Олександр Дубінчук наголосив на важливості використання електронних сервісів ДПС в повній мірі, в свою чергу ФОПи подякували за надання важливої та актуальної інформації.