Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Детально про новації податкового законодавства 2022 року: в Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області проведено чергове навчання для працівників

, опубліковано 13 січня 2022 о 16:31

Сьогодні потреба в удосконаленні кадрового ресурсу контролюючих органів України є першочерговою. Працівники повинні бути адаптованими до вимог сьогодення та володіти інформацією.

За дорученням начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Чуб Ганни в ГУ ДПС 13.01.2022 проведено професійне навчання для податківців Дніпропетровщини.

 

«Одним із шляхів підвищення професіоналізму державних службовців є обізнаність і орієнтування в нормах, зокрема податкового законодавства», – зазначила Чуб Ганна.

Під час навчання, фахівці ГУ ДПС розглядали зміни, внесені Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», а саме:

 

-  запровадження мінімального податкового зобов’язання для сільгоспвиробників;

-  встановлення сплати 18% податку від продажу третього та наступних об’єктів нерухомості;

-  зміни у нарахуванні земельного податку;

-  зміни у ліцензуванні роздрібної, оптової торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пальним та зберіганням пального, тощо.

 

Податківці відзначають важливість впливу навчального процесу на підвищення професійного рівня. Обмін досвідом роботи, поглиблення знань, розширення інформованості щодо різних аспектів податкової політики для ефективної роботи має позитивний результат.

«Поєднання теорії і практики – це ті фактори, які формують професіоналів своєї справи», – підсумувала керівник податкової служби області.