Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Передача земельної ділянки в суборенду за плату, яка є вищою за орендну плату: чи застосовуються штрафні санкції до орендаря?

, опубліковано 22 грудня 2021 о 12:47

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що умови договору суборенди земельної ділянки повинні обмежуватися умовами договору оренди земельної ділянки і не суперечити йому.

Норми встановлені частиною 2 ст. 8 Закону України від 06 жовтня 1998 року № 161-XIV «Про оренду землі» зі змінами та доповненнями.

Пунктом 288.6 ст. 288 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) передбачено, що плата за суборенду земельних ділянок не може перевищувати орендної плати.

Форма податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності), що затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015 № 560 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 23.01.2017 № 9), не містить інформації щодо плати за суборенду земельних ділянок.

У разі передачі ділянки в суборенду за оплату, яка вище за орендну плату, до платника податку штрафні санкції відповідно до положень ПКУ не застосовуються, адже ПКУ не передбачено норм щодо застосування штрафних санкцій до орендаря земельної ділянки державної та комунальної власності за передачу ділянки в суборенду, якщо плата за суборенду є вищою за орендну плату.

 

Ми в інтернет-просторі, приєднуйтесь!

https://dp.tax.gov.ua/;

https://www.facebook.com/tax.dnipropetrovsk/;

https://www.youtube.com/channel/UCIxijADr1NbFo5dhZ3mQwVA