Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників податків!

, опубліковано 20 грудня 2021 о 16:23

У зв'язку з впровадженням Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць територіальних громад в діяльності  міністерств, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.10.2021 №1340-р (далі розпорядження №1340), повідомляє наступне.

Територіальними органами ДПС забезпечується адміністрування податків, у тому числі сплата яких зараховується до місцевих бюджетів (далі – платежі місцевого бюджету), в частині декларування платниками податкових зобов’язань з урахуванням діючої нормативно-правової бази, яка передбачає подання звітності до контролюючого органу за місцезнаходженням об’єкта оподаткування, а для суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів – місцезнаходженням пункту продажу таких товарів. Тобто, переважна більшість платників подає податкову звітність до контролюючих органів за місцезнаходженням об’єктів оподаткування в межах територіальної громади. Відповідно показники такої податкової звітності відображаються в інтегрованих картах платників в межах населеного пункту (за місцезнаходженням об’єктів оподаткування). Поряд з цим, левовою часткою платників в податковій звітності зазначається код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ населеного пункту, сільської ради або за КОАТУУ органу місцевого самоврядування, що діяв до створення територіальної громади. При цьому, бюджетні рахунки для зарахування надходжень таких платежів відкриті у розрізі територіальних громад.

Враховуючи вищевикладене, та у зв’язку із завершенням бюджетного року звертаємо увагу платників податків, щодо правильного зазначення в податковій звітності кодів КОАТУУ територіальних громад та коду контролюючого органу, до якого подається звітність.