Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Повідомлення про володіння резидентом України часткою в іноземній юридичній особі

, опубліковано 17 грудня 2021 о 10:19

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що Законом України від 16.01.2020 № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» із змінами (далі – Закон № 466) розділ I Податкового кодексу України (далі – ПКУ) доповнено статтею 39 прим. 2 «Контрольовані іноземні компанії».

Стаття 39 прим. 2 «Контрольовані іноземні компанії» набирає чинності з 01 січня 2022 року.

Відповідно до п. 39прим. 2.1.1 ПКУ контрольованою іноземною компанією визнається будь-яка юридична особа, зареєстрована в іноземній державі або території, яка визнається такою, що знаходиться під контролем фізичної особи – резидента України або юридичної особи – резидента України відповідно до правил, визначених ПКУ.

Пунктом 39 прим. 2.6.3 ст. 39 прим. 2 ПКУ визначено, що у разі якщо будь-який контролюючий орган, інший орган державної влади, банк або фінансова установа виявили факти, що свідчать про володіння фізичною (юридичною) особою – резидентом України часткою в іноземній юридичній особі, такий орган, банк або фінансова установа надсилають повідомлення про це центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику. Повідомлення надсилається засобами електронного зв'язку не пізніше п'яти робочих днів з дня виявлення зазначених фактів.

Примірна форма Повідомлення про виявлення факту, що свідчить про володіння фізичною (юридичною) особою – резидентом України часткою в іноземній юридичній особі (ідентифікатор форми J1610101) розміщена на вебпорталі ДПС: Головна / ДОВІДНИКИ, РЕЄСТРИ, ПЕРЕЛІКИ / РЕЄСТРИ / Реєстр форм електронних документів.

 

Ми в інтернет-просторі, приєднуйтесь!

https://dp.tax.gov.ua/;

https://www.facebook.com/tax.dnipropetrovsk/;

https://www.youtube.com/channel/UCIxijADr1NbFo5dhZ3mQwVA