Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн зустріч з платниками: зупинення реєстрації ПН/РК в Єдиному реєстрі податкових накладних, особливості заповнення Таблиці даних платника ПДВ

, опубліковано 22 листопада 2021 о 09:17

За організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області  (далі – ГУ ДПС) та Української асоціації підприємств легкої промисловості «Укрлегпром» (далі – Асоціація «Укрлегпром») 22 листопада 2021 року відбулася зустріч в онлайн форматі для платників податку на додану вартість (ПДВ).

У заході прийняли участь заступник начальника ГУ ДПС Мазур Ольга, в. о. начальника управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС Васецька Ольга, начальник відділу перевірок інших галузей економіки управління податкового аудиту ГУ ДПС Дядченко Юлія, головний державний інспектор відділу адміністрування ПДВ управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Білоусова Євгенія, президент – голова правління Української асоціації підприємств легкої промисловості «Укрлегпром» Ізовіт Тетяна, представники Асоціації «Укрлегпром».

 

На зустрічі розглядались питання щодо механізму зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних (ПН/РК) в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН), визначений Порядком зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 із змінами, алгоритму дій платника ПДВ у разі зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН, а також роботи комісій контролюючого органу з питань зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН.

Увагу суб’єктів господарювання акцентовано на критеріях віднесення платників до «ризикового» платника ПДВ, особливостях подання та заповнення Таблиці даних платника ПДВ (далі – Таблиця) та «ризиковому» податковому кредиту.

Під час зустрічі у форматі діалогу активно обговорювались нагальні питання, що стосуються зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН, та прийняття Таблиці.

Представники бізнесу отримали фахові роз’яснення з важливих питань, що виникають під час їх діяльності і пов’язані з реєстрацією ПН/РК в ЄРПН, та висловили потребу у співпраці з податковою службою області та проведенні таких зустрічей і у подальшому.