Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дніпропетровськими податківцями викрито схему ухилення від сплати податків на доходи з джерелом їх походження з України

, опубліковано 03 листопада 2021 о 07:56

Управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Дніпропетровській області встановлено факти безпідставного застосування заниженої ставки податку з доходів нерезидента із джерелом їх походження з України.

Так, при здійсненні виплат на користь нерезидента, в порушення норм законодавства України, підприємством застосовано переваги конвенції без належного документального підтвердження щодо статусу резидента Республіки Кіпр та внесено завідомо неправдиві відомості щодо задекларованих показників податку з доходів із джерелом їх походження з України (проценти). До зазначених доходів застосовано зменшену ставку оподаткування у розмірі 2 відс. замість необхідної ставки у 15 відсотків.

Отже, внесення посадовими особами підприємства до офіційних документів неправдивих відомостей щодо статусу резидента завдано збитків державі у вигляді несплачених податків у загальній сумі понад 2,5 млн гривень.

По зазначеним фактам Дніпропетровською обласною прокуратурою в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.