Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага контрафакт!

, опубліковано 01 жовтня 2021 о 11:08

У вересні поточного року працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) проведено ряд виходів по торгівельних об’єктах, що розташовані на території міста Дніпра та області, які здійснюють роздрібну торгівлю тютюновими виробами без марок акцизного податку, алкогольними напоями за цінами, нижчими за мінімальні. 

В ході проведення заходів, відповідно до норм Податкового кодексу України, інспекторами ГУ ДПС здійснено перевірки, в результаті яких виявлено факти зберігання та реалізації товарів, підакцизної групи товарів без марок акцизного податку, або з марками, що не відповідають встановленим зразкам, які перебувають в офіційному обігу на території України. Господарська діяльність проводилась без жодних дозвільних документів.

По всім порушенням вжиті відповідні заходи та в результаті спільних дій представниками Національної поліції складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 1 ст. 164 КУпАП та проведено вилучення контрафактної продукції на суму понад 430 тисяч гривень.

ГУ ДПС наголошує, що незважаючи на введенні на території України, карантинні заходи, перевірки у сфері обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального будуть продовжуватися! Зважаючи на це, заходи з виявлення порушень та притягнення порушників до відповідальності будуть тривати на постійній основі.