Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виїзд мобільного ЦОПу до Криничанської територіальної громади у Кам’янському районі

, опубліковано 29 вересня 2021 о 10:24

До мешканців с. Семенівка Cеменівського старостинського округу Криничанської територіальної громади Кам’янського району Дніпропетровської області 23.09.2021 організовано виїзд мобільного ЦОПу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) (згідно із затвердженим графіком) за участі заступника начальника ГУ ДПС Мазур Ольги (у режимі онлайн), начальника ЦОПу Криничанської ДПІ ГУ ДПС Неклеси Сергія, працівників ЦОПу Криничанської ДПІ ГУ ДПС та за сприянням старости Семенівського старостинського округу Криничанської селищної ради Кам’янського району Карпюка Ігора. Відстань від Криничанської ДПІ ГУ ДПС до с. Семенівка складає 26 кілометрів

Під час роботи мобільного ЦОПу Мазур Ольга у режимі онлайн звернула увагу на те, що на сьогоднішній день пріоритетним питанням є налагодження системної партнерської роботи з територіальними громадами щодо надання адміністративних послуг, інформаційно-роз’яснювальної підтримки шляхом проведення виїзних семінарів-нарад, засідань «круглих столів». Вона акцентувала увагу присутніх на набранні чинності Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Неклеса Сергій проінформував мешканців старостинського округу, що з 01 вересня  2021 року стартувала кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами належних їм активів та надав відповіді з питань застосування положень Податкового кодексу України стосовно такого декларування та сплати одноразового збору до бюджету. Наголосив, що для зручності платників та спрощення процедури подання звітності на офіційному сайті Державної податкової служби України працює Електронний кабінет – найбільш популярний сервіс ДПС, який забезпечує безконтактну взаємодію платників податків та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Крім того, повідомив, що для подання звітності в електронній формі необхідно користуватися сервісом ДПС України «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua), попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис.

Під час заходу громадянам були роз’яснені переваги користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема Електронним кабінетом. Ознайомлено зі сторінками ДПС України на Facebook та YouTube, Telegram-каналом, сторінкою «ДПС у Дніпропетровській області» у соціальній мережі Facebook.

Під час роботи мобільного ЦОПу серед відвідувачів розповсюджено друковану продукцію, а саме: буклети «Закон України № 1539: про суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування» та «Особливості одноразового (спеціального)добровільного декларування активів фізичних осіб»; листівку «До якого контролюючого органу необхідно звертатись ФО (громадянам) для звірки даних щодо плати за землю?»; брошури «Про заповнення реквізиту «Призначення платежу» в розрахункових документах» та «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування», пам’ятку «Одноразове добровільне декларування»; календарик «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування» тощо.

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОП, від мешканців громади прийнято, зокрема:

- 21 заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (форма № 5ДР);

- 13 заяв щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків (форма № 10ДР);

- 10 заяв на видачу довідки про подану податкову декларацію про майновий стан і доходи;

- 10 податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2020 рік.

Крім того, надано 15 усних консультацій, у т.ч. 2 громадянам надано допомогу в отриманні КЕП.

Від себе особисто та від мешканців громади староста Криничанської селищної ради Кам’янського району Карпюк Ігор висловив вдячність працівникам мобільного ЦОПу за надану можливість отримати повний спектр адміністративних послуг, кваліфіковані роз’яснення податкового законодавства та висловив бажання  співпрацювати з питань отримання адміністративних послуг і у подальшому.