Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Державна фінансова підтримка сільгосптоваровиробників – один з інструментів розвитку сільських територій

, опубліковано 09 вересня 2021 о 16:15

Сьогодні, 09.09.2021, за організацією Дніпропетровського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств пройшло засідання регіональної комісії щодо визначення переліку фермерських господарств, що претендують на одержання фінансової підтримки у 2021 році.

Захід відбувся за участі в. о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Мазур Ольги та фахівців Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

Встановлена державою фінансова підтримка сільгосптоваровиробників сприяє розвитку малого і середнього підприємництва в аграрному секторі економіки, зокрема Дніпропетровської області.

Фінансова підтримка надається новоствореним фермерським господарствам та фермерським господарствам з відокремленими фермерськими садибами, іншим фермерським господарствам через Український державний фонд підтримки фермерських господарств та його регіональні відділення в межах коштів, передбачених у державному бюджеті на відповідні цілі.

В ході засідання розглядались заявки та документи фермерських господарств, які претендують на державні кошти на безповоротній основі за бюджетною програмою «Фінансова підтримка фермерських господарств» і на поворотній основі за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам».

Підтримка сільськогосподарського товаровиробника має важливе значення для розвиту як Дніпропетровського регіону, так і України вцілому. Вона є основним механізмом реалізації державної політики в аграрній сфері та супроводжується створенням сприятливих економічних, організаційно-правових та інших умов для розвитку аграрного виробництва.