Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мінфін презентував проєкт Порядку встановлення відповідності умов контрольованих операцій із сировинними товарами принципу «витягнутої руки»

, опубліковано 10 вересня 2021 о 09:26

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області доводить до відома наступне.

Міністерство фінансів України (Мінфін) спільно з Комітетом підприємців з податкових питань Торгово-промислової палати України за підтримки заступника Міністра фінансів України Світлани Воробей, а також за участю Державної податкової служби України презентував проєкт Порядку встановлення відповідності умов контрольованих операцій із сировинними товарами принципу «витягнутої руки».

«Трансфертне ціноутворення у операціях з сировинними товарами є однією з найбільш актуальних тем у сфері оподаткування. Цьому питанню приділено увагу у Кроках 8-10 Плану дій BEPS, частина положень яких вже імплементована у податкове законодавство України (закон № 466)» — відзначила Світлана Воробей.

Вона нагадала, що на виконання положень цього закону Мінфіном розроблено низку нормативно-правових актів, що регулюють питання трансфертного ціноутворення. Презентований Порядок є спільним напрацюванням Міністерства, ДПС, та міжнародних експертів.

Проєкт Порядку визначає, зокрема:

► пріоритетність методу порівняльної неконтрольованої ціни

► особливості здійснення коригувань зіставності операцій із сировинними товарами;

► особливості застосування інших методів трансфертного ціноутворення (підходи до функціонального аналізу, визначення бізнес-моделей, вибору сторони, що досліджується, використання зовнішніх джерел інформації);

► особливості застосування котирувальних цін та коригувань в розрізі груп сировинних товарів (зернові, олійні культури, нафтопродукти, феросплави, металопродукція тощо).

Інформацію розміщено на офіційному вебсайті Міністерства фінансів України за посиланням

 

https://mof.gov.ua/uk/news/minfin_prezentuvav_proekt_poriadku_vstanovlennia_vidpovidnosti_umov_kontrolovanikh_operatsii_iz_sirovinnimi_tovarami_printsipu_vitiagnutoi_ruki-3069

 

Ми в інтернет-просторі, приєднуйтесь!

https://dp.tax.gov.ua/;

https://www.facebook.com/tax.dnipropetrovsk/;

https://www.youtube.com/channel/UCIxijADr1NbFo5dhZ3mQwVA