Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Професійне навчання: фахівці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області розширили знання з питань організації та здійснення внутрішнього контролю

, опубліковано 27 серпня 2021 о 16:40

Побудова сучасного та ефективного державного управління є ключовою умовою європейської держави. Якісна та досконала система управління допомагають розпорядникам бюджетних коштів досягти поставлених цілей.

Днями у приміщенні Головного управління ДПС у Дніпропетровській (ГУ ДПС) області без відриву від роботи відбулось професійне навчання фахівців ГУ ДПС з питань організації та здійснення внутрішнього контролю у розрізі елементів його структури.

 

Навчання відбулось під головуванням начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Чуб Ганни.

Мета заходу – розгляд нормативно-правових та організаційно-розпорядчих документів з питань організації та здійснення внутрішнього контролю в ГУ ДПС.

Процеси удосконалення системи управління, підвищення ефективності та результативності внутрішнього контролю мають важливе значення для кожної державної установи.

 

Внутрішній контроль застосовується у всьому державному секторі та використовується, як для управління бюджетними коштами, так і для формування більш ефективної та підзвітної перед суспільством системи державного управління, що працює в інтересах суспільства, забезпечує сталий розвиток країни та надає якісні послуги.

Внутрішній контроль – це цілісний процес, який реалізовується як керівництвом установи, так і персоналом. Його метою є визначення ризиків та забезпечення достатніх гарантій стосовно досягнення визначеної мети, основних цілей і впевненості в тому, що діяльність установи здійснюється:

 

- економно, ефективно та результативно, з дотриманням відповідних етичних норм;

- відповідно до взятих зобов’язань;

- згідно з вимогами законодавства;

- із забезпеченням збереження ресурсів від втрат, недопущення неефективного їх витрачання та пошкоджень.

Отже, внутрішній контроль являє собою набір механізмів управління, що підвищує результативне та ефективне виконання цілей розпорядником бюджетних коштів вчасно, ефективно та в межах встановленого бюджету і сприяє належному державному управлінню в разі зміни середовища, потреб та пріоритетів суспільства і держави.

Тому підвищення обізнаності та розуміння основних понять, практики забезпечення організації і здійснення внутрішнього контролю розпорядниками бюджетних коштів формує більш ефективну та підзвітну перед суспільством систему державного управління, що працює в інтересах суспільства, забезпечує сталий розвиток країни та надає якісні послуги.

Додаткові матеріали