Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП для жителів Пушкарівського старостинського округу Верхньодніпровської міської територіальної громади у Кам’янському районі

опубліковано 25 серпня 2021 о 10:36

На прохання в. о. старости Пушкарівського старостинського округу Верхньодніпровської міської територіальної громади у Кам’янському районі Редьки Олександра Володимировича та мешканців округу 19 серпня 2020 року Верхньодніпровською ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) здійснено виїзд до жителів територіальної громади, для вирішення невідкладних питань з оподаткування, забезпечення зручних та доступних умов для декларування та отримання послуг і сервісів фізичними та юридичними особами.

У ході заходу проведено інформаційно-роз’яснювальну та консультаційну роботу з питань нарахування, сплати та надання пільг по земельному податку і податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; змін порядку подання звітності по єдиному соціальному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; заповнення поля «Призначення платежу» в розрахункових документах, обов’язку платників щодо подання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, за формою № 20-ОПП; внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків; впровадження електронних сервісів ДПС, щодо переваг «Електронного кабінету», безкоштовного отримання КЕП; врегулювання податкового боргу.

Під час виїзду мобільного ЦОПу акцентовано увагу на одній з важливих новацій податкового законодавства – Законі України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», що набрав чинності 21 липня 2021 року. Одноразове (спеціальне) добровільне декларування розпочинається з 01 вересня 2021 року та триватиме до 01 вересня 2022 року. Начальник Верхньодніпровської ДПІ ГУ ДПС надала роз’яснення, хто може скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням, яка інформація відображається в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, який спосіб подання такої декларації.

Під час виїзду фахівцями прийнято заяви:

- за формою № 5ДР – 32 шт.;

- щодо проведення звірки даних з податку на майно з фізичних осіб – 35 шт.

Для забезпечення своєчасної сплати податків і зборів декларантами надані реквізити рахунків для сплати податків і зборів до державного та місцевого бюджетів.

Відвідувачі мобільного ЦОПу отримали примірники друкованої продукції інформаційно-роз’яснювального характеру.