Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП для мешканців Сурсько-Михайлівського та Привільнянського старостинських округів Солонянської селищної територіальної громади

, опубліковано 26 серпня 2021 о 10:21

Мобільний ЦОП Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) здійснив виїзди:

- 18.08.2021 до с. Сурсько-Михайлівка Сурсько-Михайлівського старостинського округу Солонянської селищної територіальної громади. Відстань від ЦОП Солонянської ДПІ ГУ ДПС до с. Сурсько-Михайлівка складає 25 км.

- 19.08.2021 до с. Привільне Привільнянського старостинського округу Солонянської селищної територіальної громади. Відстань від ЦОП Солонянської ДПІ ГУ ДПС до с. Привільне складає 21 км.

Для вирішення невідкладних питань з оподаткування, забезпечення зручних та доступних умов для декларування та отримання послуг і сервісів фізичними та юридичними особами у виїзді мобільного ЦОПу прийняли участь фахівці Солонянської ДПІ ГУ ДПС та у режимі онлайн в. о. заступника начальника ГУ ДПС Валерій Леонов.

Валерій Леонов звернув увагу на те, що на сьогоднішній день пріоритетним питанням є налагодження системної партнерської роботи з територіальними громадами щодо надання адміністративних послуг, інформаційно-роз’яснювальної підтримки, зокрема, у форматі виїзних семінарів-нарад, засідань «круглих столів» та акцентував увагу присутніх на набранні чинності Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Під час заходу проведено інформаційно-роз’яснювальну та консультаційну роботу з питань нарахування, сплати та надання пільг по земельному податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, заповнення податкових декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація), впроваджені електронні сервіси ДПС України, переваги «Електронного кабінету», безкоштовного отримання КЕП, питання врегулювання податкового боргу, проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування, ознайомлення зі сторінками ДПС України у соціальній мережі Facebook та YouTube, Telegram-каналом, сторінкою «ДПС у Дніпропетровській області» у соціальній мережі Facebook.

Під час виїзду до села Сурсько-Михайлівка фахівцями прийнято заяви:

- на проведення звірки облікових даних по земельному податку – 4,

- на отримання довідки про подану Декларацію – 10,

- за формою № 5ДР – 2,

- за формою № 1ДР – 2.

Під час виїзду до села Привільне фахівцями прийнято заяви:

- на проведення звірки облікових даних по земельному податку – 11,

- на отримання довідки про подану Декларацію – 8.

- за формою № 1ДР – 2,

- за формою № 5ДР – 1,

- за формою № 10ДР – 1.

Для працівників Сурсько-Михайлівського та Привільнянського старостинських округів проведено навчання з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Присутні мешканці сіл Солонянської селищної територіальної громади отримали примірники друкованої продукції щодо проведення одноразового  (спеціального) добровільного декларування.

На інформаційних стендах в адмінбудинку Сурсько-Михайлівського та Привільнянського старостинських округів розміщено пам’ятку «Одноразове  добровільне декларування».