Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП для мешканців Саксаганської територіальної громади

, опубліковано 20 серпня 2021 о 15:49

До мешканців Грушуватського старостинського округу Саксаганської територіальної громади Кам’янського району Дніпропетровської області 18 серпня поточного року організовано виїзд мобільного ЦОПу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) за участі в. о. заступника начальника   ГУ ДПС Валерія Леонова (у режимі онлайн), начальника П’ятихатської ДПІ ГУ ДПС Олександра Дубінчука, працівників ЦОПу П’ятихатської ДПІ ГУ ДПС та за сприянням старости Грушуватського старостинського округу Оксани Котової.

Під час роботи мобільного ЦОПу Валерій Леонов звернув увагу на те, що на сьогоднішній день пріоритетним питанням є налагодження системної партнерської роботи з територіальними громадами щодо надання адміністративних послуг, інформаційно-роз’яснювальної підтримки у форматі виїзних семінарів-нарад, засідань «круглих столів» тощо та акцентував увагу присутніх на набрання чинності Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Олександр Дубінчук проінформував мешканців громади, що з 01 вересня     2021 року розпочинається кампанія добровільного декларування громадянами доходів та надав вичерпні відповіді по застосуванню положень Податкового кодексу України у зв’язку з запровадженням одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Під час заходу платникам були роз’яснені переваги користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема Електронним кабінетом.

Електронний кабінет – найбільш популярний сервіс ДПС, який забезпечує безконтактну взаємодію платників податків та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

Під час надання послуг мобільним ЦОПом серед присутніх розповсюджена власна друкована продукція, у т. ч. буклет «Особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб», брошура «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування», пам’ятка «Одноразове добровільне декларування» тощо.

У результаті виїзду мобільного ЦОПу надано 36 адміністартивних послуг, а саме: подано 5 заяв за формою № 1ДР, подано 11 заяв за формою № 10ДР та подано 20 заяв за формою № 5ДР, надано понад 30 усних консультацій.

На завершення зустрічі Олександр Дубінчук висловив впевненість, що результатом співпраці стане відповідальне ставлення до вимог законодавства і своєчасне виконання обов’язків кожним громадянином, і як результат – розвиток та процвітання новостворених територіальних громад.

Староста Грушуватського старостинського округу Оксана Котова подякувала за надання важливої та актуальної інформації і висловила бажання співпрацювати у питаннях отримання адміністративних послуг і у подальшому.