Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП – з послугами до мешканців Павлівського старостинського округу

, опубліковано 12 серпня 2021 о 09:14

Працівниками центру обслуговування платників (ЦОП) Васильківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) 09.08.2021 здійснено виїзд до села Павлівка Павлівського старостинського округу Васильківської селищної ради з метою реалізації податкового сервісу щодо якісного надання адміністративних та інших послуг, які вкрай важливі для реалізації прав та обов’язків платників податків, громадян.

Виїзд ЦОПу здійснено за участі в. о. заступника начальника ГУ ДПС Леонова Валерія, який у режимі онлайн звернувся до мешканців та представників Павлівського старостинського округу Васильківської селищної ради. Він зазначив важливість співпраці між органами податкової служби та місцевого самоврядування, зокрема у частині надання адміністративних та інших послуг від ДПС, та закликав мешканців громади виконати свій громадянський обов’язок та своєчасно сплатити земельний податок, орендну плату за земельні ділянки та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Леонов Валерій відмітив, що податкова служба постійно вдосконалює свої сервіси для доступності та зручності суб’єктів звернень. Він відмітив, що розвиток електронних сервісів ДПС, надання електронних довірчих послуг – це, перш за все, можливість для платників податків щодо реалізації своїх обов’язків та прав у сфері оподаткування у режимі on-line.

Під час зустрічі начальник Васильківської ДПІ Бондаренко Маргарита надала вичерпну інформацію щодо переліку адміністративних послуг, які можна отримати у мобільному ЦОПі, переліку документів, які потрібні для їх отримання, а також про режим роботи ЦОПу ДПІ ГУ ДПС та контактні номери телефонів, за якими можна отримати роз’яснення з того чи іншого питання.

Присутнім надано роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, Електронним кабінетом, роздані брошури, листівки інформаційно-роз’яснювального характеру. Також, фахівцями мобільного ЦОПу ознайомлено громадян зі сторінками ДПС України на Facebook та YouTube, Telegram-каналом, сторінкою ГУ ДПС на Facebook.

У ході виїзду мобільного ЦОПу Бондаренко Маргаритою спільно зі старостою Павлівського старостинського округу Васильківської селищної ради проведено робочу зустріч, під час якої присутніх проінформовано про стан нарахування, сплати та заборгованості зі сплати земельному податку по Павлівському старостинському округу у порівнянні з показниками минулого року. У ході зустрічі також проведені співбесіди з боржниками земельного податку з фізичних осіб та орендної плати з фізичних осіб Павлівського старостинського округу.

Під час виїзду мобільного ЦОПу фахівцями Васильківської ДПІ ГУ ДПС присутнім донесено інформацію щодо основних аспектів одноразового (спеціального) добровільного декларування, яке відповідно до Закону України від 15 липня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі – Закон № 1539) проводиться з              01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Наголошено на позитивах запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

Прийнятий Закон № 1539 – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування.

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу, прийнято:

- заяв за формою № 5ДР – 2 шт.,

- заяв за формою № 10ДР – 2 шт.,

- заяви на отримання довідки про подану податкову декларацію про майновий стан і доходи – 9шт.,

- заяви з проведення звірки даних з податку на майно з фізичних осіб (з плати за землю) – 12 штук.

Громадяни та представники Павлівського старостинського округу Васильківської селищної ради висловили слова подяки податківцям за проведений виїзд мобільного ЦОПу та бажання спілкуватися і у подальшому у питаннях отримання адміністративних послуг.