Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про запобігання рейдерським захватам земель сільськогосподарського призначення в Дніпропетровському регіоні під час наради в ОДА

опубліковано 11 серпня 2021 о 09:48

У приміщенні Дніпропетровської обласної державної адміністрації (далі – ОДА) 11 серпня 2021 року відбулась нарада з питань запобігання рейдерським захватам земель сільськогосподарського призначення в Дніпропетровському регіоні.

У нараді прийняли участь перший заступник Голови ОДА Орлов Володимир, в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Леонов Валерій, начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС Копильченко Тетяна, начальник управлiння податкового адмiнiстрування фiзичних осiб ГУ ДПС Самсоненко Євгенiя, представники державних органів та бізнесу.

Превентивні заходи рейдерству в аграрній сфері втілюються Законом України від 05 грудня 2019 року № 340-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії рейдерству».

Під час заходу розглядались питання, пов’язані з аграрним рейдерством, яке є небезпечним явищем для економіки як країни, так і Дніпропетровського регіону, адже має суттєвий вплив на зниження інвестиційної привабливості аграрного сектору.

Співпраця державних органів для вирішення проблеми протиправних рейдерських захоплень направлена на те, щоб громади усвідомили необхідність стати союзниками, об’єднавши зусилля, знання, досвід і ресурси та виступати єдиним фронтом у боротьбі з цим негативним явищем.