Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пройшло засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

опубліковано 03 серпня 2021 о 11:21

Несвоєчасність виплати заробітної плати залишається на сьогодні однією із найгостріших соціальних проблем в Україні. Незважаючи на здійснювані органами державної влади заходи, ця проблема є актуальною і питання її вирішення – першочергове завдання комісій, до яких включені представники різних органів державної влади.

З метою сприяння погашенню заборгованості із заробітної плати та вжиття заходів для посилення боротьби із цим явищем, сьогодні, 03 серпня 2021 року, за організацією Дніпропетровської обласної державної адміністрації (далі – ОДА) відбулось засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

У засіданні прийняли участь від Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) – в. о. заступника начальника Леонов Валерій та фахівці ГУ ДПС, представники ОДА, інших державних органів та керівники підприємств регіону, які мали заборгованість по заробітній платі і зі сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (єдиний внесок).

На порядку денному засідання – стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях Дніпропетровської області.

На засіданні розглянуті питання про наявність на підприємствах області заборгованості з заробітної плати та зі сплати єдиного внеску; факти виплати середньомісячного розміру заробітної плати у розмірі нижче визначеного державою мінімального розміру оплати праці на підприємствах; результати проведеної роботи з керівниками підприємств, які одержують заробітну плату на рівні або менше мінімальної тощо.

Присутнім наголошено на важливості дотримання вимог чинного законодавства про оплату праці у частині своєчасної виплати заробітної плати найманим працівникам.

На засіданні акцентовано увагу на тому, що у разі порушення встановлених строків виплати заробітної плати підприємства, установи і організації всіх форм власності притягуються до відповідальності. Крім того, зазначено, що через несплату єдиного внеску та податків, наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання у майбутньому заробленої пенсії.

Наприкінці засідання прийняті конструктивні рішення та визначені шляхи подальшої роботи у напрямку усунення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.