Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП для мешканців Іларіонівської територіальної громади

, опубліковано 02 серпня 2021 о 09:47

За організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області днями проведено виїзд мобільного ЦОПу (далі – ГУ ДПС) за участі в. о. заступника начальника ГУ ДПС Леонова Валерія, начальника Синельниківської ДПІ ГУ ДПС Журавля Костянтина, завідувача сектору з надання адміністративних та інших послуг Синельниківської ДПІ ГУ ДПС Терновенко Тетяни, головного інспектора  Синельниківської ДПІ ГУ ДПС Зибенкова Олександра за підтримки голови Іларіонівської територіальної громади (ТГ) Екзархова Дмитра та начальника Іларіонівського ЦНАПу Терехової Ольги до мешканців Іларіонівської територіальної громади Синельниківського району Дніпропетровської області.

Відстань від ЦОП Синельниківської ДПІ до смт.Іларіонове складає 26 кілометрів.

В. о. заступника начальника ГУ ДПС Валерій Леонов у режимі онлайн звернувся до громади і зазначив важливість співпраці між органами податкової служби та місцевого самоврядування, зокрема з надання послуг, особливо для мешканців віддалених населених пунктів і висловив впевненість у подальшому співробітництві.

Леонов Валерій особливу увагу присутніх акцентував на наповненні місцевих бюджетів. Він, зокрема, звернувся до працівників ТГ з пропозицією про проведення роботи серед платників стосовно своєчасного інформування ДПС у разі зміни персональних даних шляхом подання Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою № 5ДР. Це забезпечить адресне та своєчасне надходження до громадян – платників податків податкових повідомлень-рішень, зокрема з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Податківці також зазначили, що мобільний ЦОП – це крок на зустріч платникам віддалених куточків громади для надання адміністративних послуг, ознайомили присутніх з переліком послуг, які можна отримати у мобільному ЦОПі, та переліком документів, потрібних для їх отримання.

Іларіонівська територіальна громада є сільськогосподарським регіоном, тому особлива увага приділяється своєчасній сплаті задекларованих податкових зобов’язань одноосібників, які самостійно обробляють земельні ділянки (паї). Увагу відвідувачів звертали на кінцевий термін сплати податку з доходів фізичних осіб та військового збору, що зазначені у поданих деклараціях про майновий стан і доходи за 2020 рік (02 серпня 2021 року).

Фахівці Синельниківської ДПІ ознайомили присутніх з графіком роботи мобільного ЦОПу, контактними телефонами, за яким можна отримати податкові консультації та інформацію щодо отримання адміністративних та інших послуг. До ЦНАПу Іларіонівської ТГ передані листівки та примірники брошур «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби», «Податкова знижка для фізичних осіб», «Єдиний внесок: звільнення від сплати», «Щодо заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункового документа на переказ коштів на єдиний рахунок», «Види розрахунків: застосування РРО», «РРО: до уваги ФОП – «єдинників».   

Крім того, начальником Синельниківської ДПІ ГУ ДПС Журавлем Костянтином надано роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, Електронним кабінетом, перевагами звітування в електронному вигляді, надано консультаційну допомогу громадянам, які потребують в отриманні безкоштовних КЕП, надано відповіді на актуальні питання щодо нарахування та пільг зі сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; щодо змін порядку подання звітності про нарахування єдиного внеску; обов’язку платників щодо подання повідомлення про об’єкти оподаткування за формою № 20-ОПП; внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.   

Начальник Синельниківської ДПІ ГУ ДПС звернув увагу присутніх, що інформацію про податкові сервіси, новини, статті, анонси, роз’яснення, коментарі керівництва та фахівців і багато корисного, користувачі мають можливість отримувати, зокрема, на офіційних сторінках Державної податкової служби України та Головного управління ДПС у Дніпропетровській області у доступному зручному форматі соціальної мережі Facebook. Це зручно, комфортно та практично.

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу в смт Іларіонове, від громадян прийняті:

- заяви за формою № 1ДР – 7 шт.;

- заяви за формою № 5ДР – 4 шт.;

- заяви за формою № 10 ДР – 11 шт.;

- заяви щодо отримання реквізитів для сплати земельного податку з фізичних осіб – 12 шт.,

а також видані, відповідно до отриманих раніше документів:

- картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків – 34 шт.

- відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 4 шт.

Голова Іларіонівської ТГ Екзархов Дмитро подякував податківцям за порозуміння та роз’яснення податкового законодавства, висловив бажання співпрацювати у подальшому і відмітив, що такі зустрічі – це важливий процес поєднання інтересів держави і суспільства.