Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП для мешканців Межівської селищної територіальної громади

, опубліковано 28 липня 2021 о 09:23

Мобільний ЦОП Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) за участі фахівців ЦОП Межівської ДПІ ГУ ДПС 22.07.2021 здійснив виїзд до Слов’янської сільської територіальної громади Синельниківського району.

У роботі ЦОПу прийняла участь начальник Межівської ДПІ ГУ ДПС Дудко Людмила. Роботу ЦОПу організовано за підтримки голови Слов’янської сільської ради Смольської Галини.

Під час зустрічі з представниками громади начальник Межівської ДПІ ГУ ДПС наголосила, що з метою організації ефективної співпраці ГУ ДПС з територіальними громадами Дніпропетровської області створено мобільний ЦОП. 

При спілкуванні з громадянами, які відвідали ЦОП, Дудко Людмила особливу увагу звернула на своєчасну сплату мешканцями громади земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та податку з доходів фізичних осіб, задекларованого у податковій декларації про майновий стан і доходи. Адже від відповідального ставлення до вимог  законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку громадянами залежить економічний розвиток держави, її фінансова безпека та рівень соціального захисту, зокрема і громадян Слов’янської сільської територіальної громади. 

Дудко Людмила проінформувала мешканців громади про перелік адміністративних послуг, які можна отримати у мобільному ЦОПі; перелік документів, які потрібні для їх отримання, а також про режим роботи ЦОПу та надала контактні телефони, за якими можна отримати роз’яснення з того чи іншого питання.

Фахівці мобільного ЦОПу акцентували увагу на перевагах користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, у тому числі Електронним кабінетом.

Послугами мобільного ЦОП скористалися 40 громадян, дві фізичні особи – підприємці (далі – ФОП), та юридична особа.

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу, прийнято від мешканців громади:

- заяви за формою № 1ДР – 3 шт.;

- заяви за формою № 5ДР – 15 шт.;

- заяви за формою № 10ДР – 11 шт.;

- заяви про проведення звірки даних з земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 4 шт.

Мешканцям громади видано:

- облікові картки платника податків – 2 шт.;

- відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 5 шт.

ФОПи отримали консультацію  щодо подання заяви та отримання витягу платника єдиного податку в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету.

Мешканці територіальної громади отримали відповіді на актуальні питання щодо земельного податку, орендної плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а також отримали консультацію щодо можливості ознайомитися з переліком бюджетних рахунків зі сплати податків та рахунків для сплати єдиного внеску на офіційному вебпорталі ДПС України та на субсайті «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області» офіційного вебпорталу ДПС України.

Секретар Слов’янської сільської ради Макаренко Наталія подякувала працівникам податкової інспекції за надану допомогу та висловила сподівання на співпрацю у майбутньому.