Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На ZOOM конференції про нагальні питання оподаткування в аграрному секторі

, опубліковано 26 липня 2021 о 16:30

В українській економіці аграрний сектор відіграє важливу роль у формуванні і забезпеченні продовольчої та економічної безпеки держави. Стрімкі зміни соціально-економічної ситуації в глобальному просторі, тенденції розвитку світового сільського господарства вимагають посиленої уваги до розвитку вітчизняного аграрного сектору, який є стратегічною ланкою економічної системи країни.

Сьогодні, 26.07.2021, за організацією департаменту економічного розвитку Дніпропетровської обласної державної адміністрації (далі – ОДА) проведено онлайн-засідання робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі.

На заході присутні представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства фінансів України та ОДА.

Від Головного управління ДПС у Дніпропетровській області прийняли участь: в.о. заступника начальника Леонов Валерій, начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Каліногорська Вікторія і заступник начальника управління – начальник відділу контролю за виробництвом та обігом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та ліцензування торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального управління контролю за підакцизними товарами Первой Андрій.

Крім того, на засідання робочої групи запрошені представники профільних аграрних асоціацій та громадських об’єднань.

На заході обговорювались проєкти законів, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі.

Також увага приділялась питанням доплати єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, зупинки реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, окремим питанням реалізації Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженого постановою кабінету Міністрів України від 07.02.2018 №106, та обліку операцій хеджування юридичними особами та фізичними – особами – підприємцями, які є виробниками сільськогосподарської продукції.

Оподаткування є найважливішим інструментом участі держави в регулюванні та підтримці сільського господарства, забезпеченні стійкості розвитку виробництва, сільської місцевості.

Податкова служба області за чесні взаємовідносини з платниками і підтримує контакт з сумлінними представниками бізнесу на постійній основі. Аграрний сектор Дніпропетровщини є важливим потенціалом, який забезпечує значні надходження до бюджетів і міцною матеріальною основою для зростання добробуту мешканців регіону. Тому служба зацікавлена у стабільному і ефективному функціонуванні цього сектору.

Захід пройшов в форматі конструктивного діалогу.

Взаємодія державних органів з представниками бізнесу завжди має позитивний результат – сторони обмінюються досвідом та поглядами і отримують необхідну інформацію.