Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Право на податкову знижку, витрати, що включаються до податкової знижки»

, опубліковано 21 липня 2021 о 09:00

У Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Право на податкову знижку, витрати, що включаються до податкової знижки».

 На запитання платників податків відповіла заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Оксана БАБКІНА.

Питання: Добрий день! Скажіть, будь ласка, чи має право на податкову знижку військовослужбовець, який отримує грошове забезпечення?

Відповідь: Доброго дня! Військовослужбовець, який отримує грошове забезпечення, не має права на застосування податкової знижки. Оскільки, суми податку на доходи фізичних осіб, що утримуються з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, повністю компенсуються цій категорії громадян.

Право на податкову знижку має фізична особа, яка є найманою особою, виключно до доходів, одержаних протягом року у вигляді заробітної плати.

Питання: Добрий день! Підкажіть, будь ласка, чи може чоловік скористатись правом на включення до податкової знижки оплати допоміжних репродуктивних технологій, якщо дружина не працює?

Відповідь: Доброго дня! Платник податку чоловічої статі має право на отримання податкової знижки по витратах на оплату допоміжних репродуктивних технологій, наданих дружині платника податків, але оплачених таким платником (чоловіком).

Питання: Доброго дня! У мене таке питання: чи має право скористатись податковою знижкою за навчання дитини один із батьків, який фактично здійснив оплату за її навчання, якщо договір укладений між навчальним закладом і дитиною та квитанції на оплату оформлені на ім’я дитини, яка протягом звітного року не працювала?

Відповідь: Доброго дня! Відповідно до вимог податкового законодавства, незалежно від того працює чи ні дитина, яка за даними документів на переказ коштів здійснювала витрати на навчання, батьки такої дитини не мають права на податкову знижку.