Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На які цілі платники ПДВ, які внесені податковим органами до Реєстру отримувачів бюджетної дотації, можуть використовувати суми такої дотації?

, опубліковано 16 липня 2021 о 09:10

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу на наступне.

Відповідно до вимог ст. 161 Закону України від 24 червня 2004 року № 1877-IV «Про державну підтримку сільського господарства України» із змінами і доповненнями сільськогосподарські товаровиробники мають право на бюджетну дотацію для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції (далі - бюджетна дотація) після їх внесення податковим органом до Реєстру отримувачів бюджетної дотації.

Нормами п. 2 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільськогосподарських товаровиробників у 2017 році, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08 лютого 2017 № 77 встановлено, що головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми призначено Мінагрополітики.

Порядок розподілу бюджетної дотації, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 08 лютого 2017 № 83 (далі – Порядок № 83), визначає механізм розподілу коштів, передбачених Мінагрополітики у державному бюджеті за програмою 2801580 «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників», які спрямовуються за напрямом «Бюджетна дотація сільськогосподарським товаровиробникам для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції».

Згідно з п. 17 Порядку № 83 складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.

Отже, з питання цільового використання суми бюджетної дотації платниками ПДВ, які внесені до Реєстру отримувачів бюджетної дотації, доцільно звернутись до Мінагрополітики.

 

Ми в інтернет-просторі, приєднуйтесь!

https://dp.tax.gov.ua/;

https://www.facebook.com/tax.dnipropetrovsk/;

https://www.youtube.com/channel/UCIxijADr1NbFo5dhZ3mQwVA