Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За участі Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбулось засідання ради з розвитку експорту при Дніпропетровській ОДА

, опубліковано 07 липня 2021 о 16:08

Головним чинником забезпечення розвитку держави є зовнішньоекономічна діяльність (ЗЕД). Адже її рівень, насамперед, впливає на стабільність економічних процесів, розвиток економічного потенціалу та забезпечує гідний рівень як окремим підприємствам, так і державі в цілому. Тому вона є невід’ємною складовою регулювання всіх економічних процесів на ринку.

Сьогодні, 07 липня 2021 року, за організацією департаменту економічного розвитку Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) відбулось засідання ради з розвитку експорту при Дніпропетровській ОДА.

У заході прийняли участь представники Держпродспоживслужби, Дніпростандартметрології, Торгово – промислової палати, від Головного управління ДПС у Дніпропетровській області   присутні в.о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області   (далі – ГУ ДПС) Мазур Ольга та начальник відділу адміністрування ПДВ управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Добросовістна Неля.

На засіданні обговорювались питання оформлення експортних та імпортних операцій, отримання статусу авторизованого економічного оператора; відкриття можливості експорту різних продуктів до інших країн; необхідних умов та дорожньої карти експорту продуктів харчування і товарів тваринного походження; акредитації органів сертифікації та лабораторій; валідності за кордоном українських сертифікатів відповідності стандартам, системи менеджменту ISO та лабораторних тестів; майбутніх виставок та можливостей для експортерів участі онлайн; інструментів просування для експортерів;  фінансування експорту та можливостей експортного кредитування.

Основним фактором впливу на розвиток ЗЕД є економічний. І експорт – це економічний чинник зростання України в умовах міжнародної інтеграції. Тому, експорту приділяється особлива увага, адже він визначає перспективи розвитку зовнішньої торгівлі. Покращення умов для експорту призводить до досягнення гідного рівня конкурентоспроможності та зміцнює експортно – імпортні позиції на ринку товарів з зарубіжними країнами.

Засідання пройшло у форматі живого діалогу.